IMG_2468

Thorhavn, dyrt og hjemmekoselig.

En havn med ekspedisjonsfarende

Havnen var full av båter fra hele verden. Etter å ha snakket med flere andre, fant vi ut at veldig mange skal videre til Island, noen til Grønland, og en skulle til og med gjennom Nordvestpassasjen.

Havnen var velutstyrt, med landstrøm, dusj og vaskemaskiner. Vaskemaskinen ble godt utnyttet.

De fleste seilbåtene dro mens vi ventet på Simon som skal bli med å seile i Island. Vi fikk derfor god tid til å utforske byen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_2472

 

 

 

 

 

 

 

 

Thorshavn

Selv om Færøyene nesten ikke har trær så er det merkelig nok trehus som preger byen mest. De fargerike trehusene, enkelte med gresskledde tak, minner meg veldig om Norge. Thorshavn er veldig annerledes enn den Shetlandske byen Lerwick vi kom fra. Lerwick består hovedsakelig av grå steinhus, noe som virker mer naturlig når det nesten ikke er trær på øya.

x
Utenfor Turistkontoret i byen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Vi var spente på det Færøyske språket. Det høres ut som en blanding av islandsk og Norsk, ganske sært. Snakket de sakte og tydelig nok, forsto vi litt. Siden det undervises i Dansk på skolen her, så var ikke språket noe problem. I verste fall ble det blandet inn litt engelsk også.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sightseeing i området. Utenfor den lokale kirka
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På en gåtur, anbefalt fra turistforeningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessverre var Thorshavn veldig dyrt å oppholde seg i, minst like dyrt som Norge. Byen preges av gallerier, håndverk og lokale motebutikker. På flere steder kunne man sitte å drikke en kaffe mellom utstilte klesstativer der folk skikket etter noe å kjøpe. Jeg kastet et blikk bort til en enkel svart bukse, ganske lik noe jeg kjøper på H&M. Prisen på 2000 DKK fikk meg til å vende blikket kjapt ned i kaffekoppen igjen. Dette var ikke stedet for meg å handle. Det ble fort kjedelig å gå rundt i en altfor dyr by, men det værste var mengden med biler som skulle presse seg igjennom sentrum. Vi måtte stadig vike for bilene som skulle frem i de trange gatene, noe som ødela mye av bymiljøet.

Vi var ganske så heldig med været, og fikk noen fantastiske dager med sol som vi nøyt godt. Det var absolutt mest gråvær og regn, men betydelig bedre vær enn vi opplevde i Bergen.

IMG_2463Roing er en viktig sport på Færøyene. I de tradisjonelle robåtene sine roes det intenst inne i havna uansett vær, uansett alder. På hver robåt er det alltid en som ikke ror, men som tydeligvis har fått oppgave i å konstant rope høyt for å få det til å roes fortere. Disse høye ropene høres godt innenifra båten da vi av og til skvetter opp, og lurer på hva som skjer, men det ble tilslutt en vane.

 

 

 

IMG_2480Ettersom Færøyene er godt kjent for bra fisk, dro vi på en anbefalt sushi restutant, Etika. Heidi, kjæresten til Arne hadde kommet så vi hygget oss alle fire med utrolig god sushi. I forhold til kvaliteten var ikke dette et dyrt sushi sted. Det er en resturant jeg vil anbefale å gå på når det er grått ute. I sola blir den lille glassbygningen kjempevarm, så varm at vi nesten snudde i døra.

 

Det siste stedet vi spiste med Arne og Heidi var helt utrolig. Ikke et sted jeg og Jørgen ville gått på alene siden prisen var utenfor vårt langtur budsjett. Her kunne man ikke bestille kun en hovedrett, men man måtte velge tre, fire eller fem retters menyer. Vi valgte tre retters menyen, med vin. Menyen bestod av hummersuppe, fisk eller lam og masse dessert. Kelnerene var alt for flinke til å fylle opp glassene, og det ble nok litt i overkant med vin. Maten var fantastisk, og vi ble sittende å kose oss til langt utpå kvelden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Inne på restauranten
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Inne på restauranten

 

 

 

 

 

 

 

Vi vinket farvell til Heidi og Arne og gjorde klar gjesterommet til Simon, som skal bli med på overfarten til Island. Her kommer også to av guttene hans på for å bli med videre en uke til.