OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seyðisfjörður

Man kan ende med å vente lenge på værvindu over til Island fra Færøyene, så vi hadde satt av litt over en uke til kryssinga. Værvinduet kom ganske raskt, og vi fikk derfor bra med tid på østkysten av Island. Vi bestemte oss for å dra direkte til Seyðisfjörður, og ligge der i en uke, slik at vi kunne bruke litt tid i området, roe ned litt.

Vi ankom Seyðisfjörður midt på natta, i delvis tåke og lavt skydekke. Lyset var helt flatt, sammen med skyer og tåke gav det en trollsk stemning når vi gled inn på flatt vann.

Når vi våknet dagen etter hadde vi fremdeles ganske lave skyer, men vi kunne ense at det var høye fjell rundt oss på alle kanter. Seyðisfjörður er et sted med veldig spesiell stemning, byggingene fra 50-70 tallet er været, det er stort sett helt stille, og lyset er veldig spesielt.

 

 

 

 

 

IMG_2538

 

 

 

 

 

Været endret seg raskt, allerede dagen etter var det sol, og skyene ble nesten helt borte. Vi har i det hele tatt hatt veldig bra vær her. Fjellene viste sin fulle høyde, og vi så snekledde fjellsider hele veien ut fjorden, og innover landet.

Vi har fått kayakene på vannet, og padlet litt rundt i indre fjord. Det var høyvann, og vi kom et lite stykke opp elva som renner ut i byen, før stryene ble for sterke, og vi måtte snu. Kayakene virker veldig bra, det var litt bølger på fjorden, som de håndterte glimrende. Med fint vær var det en fantastisk opplevelse, gleder oss til å få brukt de mer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

IMG_2550OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

Midt i byen ligger det en liten svømmehall, med et halvt basseng og varme stamper, eller “heitur pottur” som det heter på Islandsk. Vannet i bassenget er også litt varmere en vi er vandt til, og med panoramavinduer ut mot fjellene er det en herlig opplevelse å ta seg en svømmetur her. Det hele koster bare ca 30 nok. Det ble mer enn en tur i svømmehallen.

Det er et veldig rikt fugleliv her, og fugleboka blir ofte tatt frem. Nesten uansett hvor vi går spretter det frem hekkende fugler som er mindre fornøyde med at vi er i området. På en tur ble vi nesten angrepet av Terner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

En av de store attraksjonene her er alle fossene rundt byen. Mange av de kan man se på en gåtur innover dalen som fortsetter innover det fjorden ender. Vi hørte fra stadig fler, at dette var en tur det var verdt å gå, så vi tok på oss fjellskoa, fylte thermosen, og la avsted.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

Det var ganske langt, opp til toppen og det er ingen bru før man er helt oppe. Vi var slitene da vi kom opp, og var veldig glade for å få skyss ned igjen.

Selv om Seyðisfjörður er fantastisk i bra vær, er det et av de kaldeste stedene i Island, og det er da deilig med en god café på de grå dagene. Det er faktisk tre av de på stedet.

IMG_2578
Fiskebåtene kom inn like ved so
IMG_2581
Vi fikk fersk torsk fra denne båten
øltest i island
Liten øltest
IMG_2563
Stedet hadde flere Caféer og restauranter
Bra Café liv
Bra Café liv

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Skulptur, som markering for Islands første internationale telefonforbindelse