IMG_2293

Kaffebyen Bergen

Som over middels kaffeinterresserte fra Oslo er vi ganske bortskjemte med utvalg og kvalitet, med supre kaffebarer som Kaffebrenneriet, Stockflets, Tim Wendelboe og Fuglen. Hva kan Bergen stille opp med i denne sammenheng?

Vi hadde ingen anelse om hvordan det stod til i Bergen, når vi dro frem telefonen, og Googlet kaffebar. Første som dukket opp var det lille kaffekompagni, som hadde fått ganske gode anmeldelser på nett, og som lå nære havna. Tunge skyer truet på himmelen, så vi fortet oss opp og kom innenfor døren rett før det begynte å regne.

 

Det Lille Kaffekompaniet

Stedet som skal være Bergens første skikkelige kaffebar ser umiddelbart innbydende ut, det ligger i et veldig sjarmerende område like bak fløybanen. De selger kaffebønner, og serverer kaffe fra både Tim Wendelboe og Solberg & Hansen. Dagens kaffe ble litt tynn for oss, litt som vi har opplevd på Tim Wendelboe også. Kaffen var god, med klare, fine smaker og høy kvalitet. Kafeen er sjarmerende, og de kan også tilberede håndbrygg av alle sorter de har inne. Eneste jeg kunne ønske var noe litt mer eget og unikt i kaffeutvalget. Anbefaler alle å besøke når de er i Bergen.

IMG_2319 IMG_2313

 

Kaffebar dromedar

Det er to av denne i Bergen. Vi var innom begge, den på Torgallmeingen var den beste av de to, med bedre smak på dagens kaffe. Her serveres og selges kaffe i løsvekt fra Solberg og Hansen. De har også noen egne partier som ingen andre har. Her finner du igjen mange av de samme kaffene som kaffebrenneriet har i Oslo. Dagens kaffe hadde fin styrke, men de har valgt en kaffe med litt for kraftig brenneprofil for oss. Ta gjerne en tur innom på Torgallmeingen, spennende interiør, og fin kaffe.

IMG_2322

 

Bergen kaffebrenneri

Dette er den mest spennende av kaffebarene, etter vår mening. Vi fant først hovedlokalet, som er et stykke unna der vi hadde båten. Det er der de brenner kaffen sin. Dagens kaffe var på mange måter perfekt, det var en lystbrent Kenyansk kaffe, syrlig, fruktig og velsmakende. Bergen Kaffebrenneri har også kaffesmaking hver Torsdag morgen, “cupping”,  hvor man kan få smake seg gjennom alle kaffene de brenner på stedet. Vi fikk med oss dette, og fikk ett veldig godt inntrykk av både kaffene, og de som driver stedet.

Bergen Kaffebrenneri har også etablert seg i lokalene til tidligere Vågen, like ved bryggen og torget. Fine lokaler, og de skal etterhvert starte med brenning her også. Vi ble godt tatt i mot på Bergen kaffebrenneri, og anbefaler alle å besøke begge lokasjonene.
IMG_2293 IMG_2292

IMG_2321 IMG_2295

 

Kaffemisjonen

Dette er det stedet som har fått best anmeldelser. Det ligger sentralt, bare ett steinkast unna den sentrale kafeen til Bergen kaffebrenneri og Det Lille Kaffekompaniet. Her serverer de kaffe fra Jacu (www.jacu.no) og Tim Wendelboe. Vi hadde aldri smakt kaffe fra Jacu før, men det var en ganske fin opplevelse. Dagens kaffe var litt tynn, og den var nok litt for ferskt brent når vi smakte på den. Potensialet er godt, og om det er tid neste gang du er i Bergen, etter å ha vært på Bergen kaffebrenneri og Det Lille Kaffekompaniet bør du ta en tur innom.

IMG_2296 IMG_2298

Fine opplevelser

Etter noen dager med hopping mellom Bergens fineste kaffebarer vil jeg si at Bergen kan skilte med noen veldig fine kaffe opplevelser, og med eget brenneri, finner du like gode kaffeopplevelser her som det du kan finne i Oslo. Det er også spennende at man kan finne noen produkter som er helt unike for Bergen.

Neste gang du er i Bergen, og det regner tett, noe det etter vår erfaring gjerne gjør, anbefaler jeg å ta en liten runde mellom Bergen kaffebrenneri, Det Lille Kaffekompaniet og Kaffemisjonen. De ligger innenfor tre minutter av hverandre, og man rekker knapt å bli våt på veien.